Mikä On Elämän Tarkoitus? Osa 2.

01/07/2011 § 2 kommenttia

Skenaario kaksi: Pää alaspäin ajelehtiminen elämän virrassa

Juokse kuluttaja juokse. Mitä kovempaa juokset sen parempi. Pääasia on,  että ei ole aikaa tai halua ajatella.

Lapsena sinulle ei syötetä pelkästään aamulla puuroa.

Lapsena oppii kaikenlaista tärkeää. Silloin oppii esimerkiksi paljon uskomuksia ja sääntöjä. Osa säännöistä on hyviä ja osa ei.  On tärkeää ymmärtää se, että tielle ei kannata juosta suinpäin, koska naapurin Reiska niittaa sinut teinicorollallaan. Reiska ajaa yleensä humalassa. Mielenkiintoisempaa on kuitenkin se, millaisia uskomuksia keräät matkallasi nuoruuteen. Yleensä nämä uskomukset koostuvat kasasta puppua, jota vanhempasi ja ympäristösi syöttää sinulle täytenä faktana. Tässäpä muutamia esimerkkejä siitä, mitä mukaan voi tarttua.

 1. Työ on paskaa, mutta sitä on pakko tehdä. Pakko tehdä, koska sitten saa rahaa jolla voi ostaa viinaa. Viinalla voi vetää kännit ja se taas auttaa siihen, että työ on paskaa. Ainiin, sinä et saa juoda viinaa, koska olet alaikäinen. Viina on aikuisten juoma, ymmärrät sitten aikuisena.
 2. Kouluarvosanat ovat tärkeitä. Pitää olla tunnollinen ja lukea ahkerasti. Sitten kun olet tunnollinen, niin osaat tulla kivasti ajoissa tunnille ja istua turpa kiinni pulpetissa. Sinusta tulee helvetin kova työntekijä, kunhan osaat pitää turpasi kiinni ja olla ajoissa. Kun opettelet ja osaat asioita ulkoa sinun ihmisarvosi  nousee paskan tietokoneen tasolle.
 3. Kun saat hyvät arvosanat saat hyvän työn. Hyvässä työssä on hyvä palkka. Hyvällä palkalla saa paljon viinaa. Ymmärrät sitten isona. Lääkikseen joo.  Siellä on iso palkka. Eiku kato toi mitä tykkäät tehdä, niin se on vaan niinku harrastus.
 4. Älä nyt heilu siinä, ihmiset häiriintyy. Ei kannata herättää huomiota tai olla erilainen, se on perkeleen vaarallista. On tärkeää sopeutua ja vastata odotuksia. Sitä on sitten mukava hitsauspilli kädessä tuhertaa itkua, kun oikeasti tekisi mieli tanssia niin helvetisti.
 5. Meidän suvussa ollaan kato aina oltu tällee sairaalloisen ylipainoisia. Se kuuluu asiaan, eikä sille oikeen voi mitään. Se on niinku sitä kenetiikkaa. Otatko lisää pullaa?

Oletko ikinä miettinyt, mitä kaikkea sinun omassa hienossa persoonassasi on oikeastaan sinun omaasi. Minkälaiset lasit sinulle on laitettu penskana päähän? On kiva tuijottaa maailmaa annettujen linssien läpi ja vetää johtopäätöksiä todellisuudesta. Aina ne lasien vahvuudet eivät osu kohdalle ja voi olla, että asiat näyttävät olevan päin persettä.

Ja ei muutakun putkeen

Kun ohjelmointia, jota myös kasvatukseksi kutsutaan, on suoritettu tarpeeksi voidaan siirtyä nuoruuteen. Nuoruudella tarkoitan tässä tapauksessa kapeasti yläastetta . Nuoruus on siitä vittumaista aikaa, että jos ohjelmointivirheitä on sattunut paljon tai ei ole sattunut juuri ollenkaan, voit altistua ”koulukiusaamiselle”.  Koulukiusaamisesta pitäisi kirjoittaa erillinen artikkeli, mutta sanotaan näin, ettei ole kovinkaan hyvä juttu olla poikkeava missään muodossa. On tärkeää, että olet sarjatuotantorobotti, virheelliset yksilöt altistuvat rankalle laadun tarkastelulle.

Tulet taistelemaan monessa muodossa ymmärtääksesi monenlaisia asioita. Kaikista ei kerrota, miksi opettelet tai mitä hyötyä niistä on, mutta opettelet jokatapauksessa. Koulussa opettajat kaatavat lisää bensaa uskomuksiesi liekkeihin. Oli ne sitten mitä tahansa. Tässäpä hiukan lisää:

 1. Sulla on kato Riikka näin hyviä arvosanoja, että susta voi tulla mitä tahansa! Keep doing the good work! Kato nyt muaki, mä olin just samanlainen elämästä syrjäytynyt friikki ja nyt oon opettaja. Herranjestas! En vieläkään puhu vapaa-ajallani kenellekkään.
 2. Rane kato ku sä et tajua mistään mitään ja sua kiinnostaa vaan toi kumikiekon lätkiminen kepillä seinään. Sä oot niinku idiootti. Tuskin tuut tienaan edes sataa miljoonaa NHL-piireissä.
 3. Oppimisen kannalta on tehokkainta, että kirjaat just nämä asiat mitä sulle luettelen sinne vihkoos. Kato sitte sä sisäistät nää Jeesuksen opetukset,  kun osaat kirjata ne just näin sinne tenttiin. En jaksa käydä mitää ylimääräistä dialogia teidän kanssa, kun mä mieluummin luen ääneen näitä omia muistiinpanoja.
 4. Susta ei tuu kyllä yhtään mitää ku sä et sopeudu tähän täysin sieluttomaan kouluympäristöön. Miksi sää häiriköit tunneilla? Täällähän on ihan saatanan tylsää kokoajan, miten sä viitsit häiriköidä? Annan sulle paperiin numeron joka kertoo sun ihmisarvon sitte vuoden lopuksi. Sitte tuijottelet sitä numeroo, mites sitte suu pannaan?
 5. Osaathan sä piirtää täydellisesti ja oot siinä helvetin lahjakas. Mutta kato ku tää sun matematiikka on 6. Me tarvitaan sellasia yksilöitä, jotka osaa vähän kaikkea kaikesta, muttei mitään hyvin. Nyt katkon sulta nää pensselit ja alat pänttään näitä epäyhtälöitä aamusta iltaan.

Putken päässä odottaa toinen putki

Kun selviät yläasteesta, voit valita muutamasta reitistä. Yksi johtaa siihen, että kaksikymppisenä sinulla on kaksi lasta, maksettu talo ja pari autoa pihassa. Työsi on todennäköisesti jotain sellaista, missä käsillä tehdään muutakin kuin painellaan näppäimistöä.

Kauppakoulusta ilmeisesti valmistuu jotain merkonomeja. Käsittääkseni se on hiukan paskempi kuin tradenomi. Ymmärtääkseni heitä löytyy paljon vaatekauppojen myyjinä, jatko-opiskelijoina ja kaupan kassoina.

Lukiossa tankataan lisää yleistietoa. Sitten olet ihan hemmetin kirjaviisas (tai et), mutta et kuitenkaan osaa kauheasti mitään. Lukiosta on lähes pakollista lähteä jatko-opiskelemaan. Jossain voi toki olla yritys joka haluaa päteviä kahvipöytäkeskustelijoita.

Sitten ässänä voit tietysti syrjätyä ja saada sossusta sellaisia summia, että opiskelija voi niistä vain haaveilla.

Yliopisto vai se paskempi yliopisto?

Jossain vaiheessa joku ehkä joskus kuvitteli, että ammattikorkeassa tehtäisiin käytännössä asioita. Totuus on, että Amk on vain paska yliopisto. Ime sitä teoriaa perkele. Ammattikorkeasta kuitenkin pääsee pihalle melko nopeasti, esimerkiksi neljässä vuodessa. Suosittelen lämpimästi esimerkiksi liiketaloutta, jos sinulla ei ole mitään hajua mitä elämälläsi haluat. Maailma tarvii lisää korkeasti koulutettuja ihmisiä samoihin hommiin, kuin edellä mainitut merkonomit.

Yliopistossa sitten pyöritään yleensä se 12 vuotta. Kun olet 30-vuotias olet jo liian tottunut opiskeluun, peloissasi ja alkoholisoitunut siirtyäksesi työelämään. Jostain ihmeen syystä  osa onnistuu tekemään siirtymän kaikista tekijöistä huolimatta. Parhaiten tässä onnistuvat tietysti opettajaksi opiskelevat. Hehän kulkevat samaa putkea elämänsä alusta loppuun. Putken ulkopuolelta löytyy sitten kaikenlaista kummaa, kuten elämä. Siitä ei tarvitse onneksi välittää, kunhan vain pysyy visusti putkessa.

Viimeinkin: kliimaksi!

TÖIHIN!

Tämä on viimeinkin sitä paskaa, mihin olet pyrkinyt koko ikäsi. Viimein kuukausittainen rahapussi kilahtaa tilille ja voit vetää sen kurkusta alas.  Toki muitakin vaihtoehtoja on.  Yksi markkinataloutta tukeva tapa toimia on ostaa kaikenlaista paskaa. ”Shoppailu” on työssäkäyvien ihmisten harrastus. Se tarkoittaa sitä, että sinulla on sisälläsi musta aukko, jota täytetään endorfiinillä mitä erittyy siinä vaiheessa, kun luottokortti vinkuu maksupäätteessä.

Muista elää kohti viikonloppua jos työ on paskaa. Mikään ei virkistä niinkuin kahden päivän ränni.

Tiivistän hiukan tätä loppua, koska tämä postaus alkaa olla kohtuuttoman pitkä. Eniwei, loppuelämä menee suurinpiirtein näin:

 1. Heräät, peset hampaat, käyt suihkussa
 2. Matkustat töihin
 3. Lounastunti
 4. Töitä
 5. Kotimatka
 6. Televisio auki
 7. Televisio kiinni
 8. Hampaiden pesu
 9. Nukkumaan
 10. Toista edellisiä kunnes kuolet

Johonkin väliin on tietysti survottava potentiaalinen parisuhde, monen viikon ryyppyputkia (kesäloma), mahdollisia sukulaisten hautajaisia ja muuta kivaa. Tietysti voit myös hankkia lapsia ja syöttää niille samaa puppua mitä sinulle on syötetty.

Erittäin tärkeä on myös jäädä eläkkeelle ja tehdä niitä asioita ”mistä olen aina haaveillut”. Toki et voi enää, koska olet vanha ja  juonut terveytesi ja et jaksa tehdä mitään. Olet kyvytön nauttimaan vapaudestasi.

Kuolema!

Onneksi olkoon, selvisit loppuun saakka. Muistoksi sinusta jää perintö ja kivinen möhkäle muiden möhkäleiden sekaan. Robotit joita lapsiseksi kutsutaan, tappelevat jättämistäsi veloista ja paskasta mitä olet ”shoppaillut”.

Näin yksinkertaista se on. Ei siinä ihmeempiä tarvitse. Elämän voi suorittaa edellisellä kaavalla melko taitavasti alusta loppuun. Ainoa asia mitä tarvitsee oikeastaan tehdä, on reagoida kaikkiin ärsykkeisiin ohjelmointisi perusteella.  Tälläinen elämä on kuin joulukonvehti. Sarjatuotettu kasa sokeria, joka vituttaa saada lahjaksi ja jonka syömisestä tulee paha olo.

Jaa oliko tässä joku pointti? En minä tiedä.

Mainokset

Avainsanat: ,

§ 2 Responses to Mikä On Elämän Tarkoitus? Osa 2.

 • anttij sanoo:

  life is a box of chocolates -vertaus oli nerokas.

 • Alvin sanoo:

  Ahh, ”hyvän elämän muotti” ja ”kristillinen työmoraali”! ❤

  "Elämme keskimäärin 29 000 päivää, 10 000 niistä menee nukkuen, 9000 päivää vietämme töissä…"

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mikä tämä on?

You are currently reading Mikä On Elämän Tarkoitus? Osa 2. at Negaholisti.

Meta

%d bloggers like this: